Kinderopvang aan huis (Nanny)

Hebben jullie een drukke baan, moeten jullie ’s-morgens vroeg de deur uit of komen jullie ’s-avonds laat thuis? 

Dan is het handig om iemand in huis te hebben die juist op die drukke uren de zorg voor jullie kinderen overneemt.

Door deze vorm van kinderopvang zijn jullie kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving, waarbij ze persoonlijke aandacht krijgen.
Ik breng jullie kinderen naar school of zorg de hele dag voor jullie baby of peuter die nog niet naar school gaat. Indien gewenst, zorg ik ervoor dat het huis netjes is en dat het eten klaar staat als jullie thuis komen. Ik zorg dus voor méér service, méér gemak en méér flexibiliteit.

Voordelen:      

  • Persoonlijke aandacht voor de kinderen.
  • De kinderen kunnen dagelijks naar buiten.
  • Jullie hoeven de kinderen niet te halen of te brengen.
  • Mogelijkheid tot extra opvang in de avonduren.
  • De kinderen zijn thuis in hun eigen vertrouwde omgeving met hun eigen spullen en bed.
  • Jullie zijn volledig flexibel in de opvangtijden en zitten niet vast aan openings- of sluitingstijden.
  • Indien gewenst worden huishoudelijke taken verzorgd, boodschappen gedaan en een maaltijd klaargemaakt.

Kinderopvang in Amby (Gastouder)

Gastouderopvang is een vorm van kleinschalige kinderopvang en bestaat uit maximaal 6 kinderen (verticale groep). Ik biedt peuteropvang aan en BSO voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 12 jaar.

Deze vorm van kinderopvang biedt ten opzichte van een kinderdagverblijf, het voordeel dat er meer ingespeeld kan worden op de individuele behoeften van een kind.

Opvoedstijl

Ik houd bij de aanpak van problemen en misstappen rekening met de leeftijd. Ik stel duidelijke regels en grenzen die ik ook uitleg.
Daarmee krijgt een kind inzicht en begrip voor de regels en leert het er zelfstandig mee om te gaan. Ik leg de nadruk op de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van een kind, mits de situatie dit toelaat en dus niet gevaarlijk is. Ik controleer dit en leg ook altijd uit waarom iets wel of niet kan.

Zelfstandigheid

Ik vind het belangrijk dat kinderen niet gedwongen, maar wel gestimuleerd worden. Het stimuleren van de zelfredzaamheid is iets waar ik veel aandacht aan besteed. Peuters krijgen daarom al zelf peuterbestek en de gelegenheid om zelf te oefenen met het smeren van hun boterham.
Ook bij zindelijkheidstraining geldt dat ik de kinderen stimuleer als ze hier klaar voor zijn. Ieder op zijn/haar eigen tempo.

Activiteiten

In het dagritme zijn enkele vaste activiteiten opgenomen, zoals het voorlezen, liedjes zingen en samen eten aan tafel. Daarnaast is er veel ruimte voor de kinderen om samen en zelf te spelen.

Op vaste tijden worden activiteiten aangeboden om kennis te maken met allerlei materialen en spelletjes. De uitdaging zit in de variatie van het aanbod. Tijdens het samen spelen probeer ik kinderen extra te stimuleren, maar er is ook ruimte genoeg om zelf op ontdekking uit te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende spelmaterialen die aangepast zijn op de leeftijd van de kinderen.

Deelname aan activiteiten zijn nooit verplicht; kinderen worden niet gedwongen om iets te maken of te doen. Bij het aanbieden van activiteiten gaat het niet zo zeer om het resultaat, maar gaat het er vooral om dat kinderen kennismaken met diverse materialen en leren om hun creativiteit te uiten door middel van kleien, tekenen, verven, knippen, knutselen, koken of bakken.

Kinderopvang op locatie

Kinderopvang op locatie kan uiteraard op een bruiloft zijn, maar ook op andere feesten, evenementen en bedrijfsuitjes.

Kiddies Maastricht werkt met jonge en hoogopgeleide nanny’s. Ze zijn allen vakbekwaam en in het bezit van een pedagogisch diploma, verklaring omtrent goed gedrag en EHBO voor kinderen.

Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig kunnen spelen en bieden diverse activiteiten aan. Bij activiteiten wordt er een nanny-kind ratio toegepast van 1 op 6. Graag stellen wij hiervoor in overleg een programma samen in de vorm van een draaiboek, afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

Recensies

“Dayenne past al meerdere jaren op onze dochters. Wij kennen haar als een hele lieve en betrouwbare oppas, met veel geduld en creativiteit. Dayenne heeft zich verdiept in de ontwikkeling van kinderen en gaat op een rustige en professionele manier met onze dochters om. Ze is vrolijk, geduldig en zorgzaam. Ze werkt netjes en is erg enthousiast. We kunnen haar van harte aanbevelen.”

Fam. Bruijns-Franssen

“Dayenne komt 1 dag in de week voor kinderopvang bij ons thuis. Ze is energiek, vrolijk en vriendelijk. Past op de kinderen, kookt en doet het e.a. in het huishouden. De kindjes zijn dol op haar en wij zijn zeer tevreden. Ze maakt ons werkende leven heel gemakkelijk door alles thuis goed en plezierig te regelen.”

Fam. Wolfs-Thuijls

“Wij kennen Dayenne al jaren. Sinds de geboorte van onze dochter in 2006, heeft zij regelmatig bij ons opgepast. Altijd even enthousiast en met aandacht en liefde. Zij luistert goed naar de behoefte van ons en ons kind. Zij is zorgzaam en betrouwbaar. Wij bevelen haar van harte aan.”

Fam. Van de Laar

“Dayenne is een collega van me in het gastouderschap. Ze is heel lief, spontaan, sociaal en betrouwbaar. De kids krijgen van haar de ruimte om zichzelf te ontwikkelen op hun eigen tempo en ze biedt ze de veiligheid en geborgenheid die ze nodig hebben. Ook is ze heel creatief, gaat veel met ze naar buiten om lekker de natuur in te gaan en kan zelfs kinderfeestjes verzorgen met leuke activiteiten/mooie schmink-creaties. Wie wil nou niet zo’n TOP-gastouder?”

Anique